Jogja ooohhh Jogja……

“ngayogjakarta, kuthane aman, berhati nyaman
kota seniman, kota pelajar, lan kabudayan”

Jogja oooooooohhhhhh Jogja…… Kapan aku bisa menginjakkan kaki di tanahmu. Kapan aku bisa melihat indahnya langit jogja, kapan aku bisa merasakan dinginnya malam jogja, kapan aku bisa melihat indahnya sinar bulan jogja, kapan aku bisa membaringkan badanku di jogja. Kapan, kapan, kapan??? Jawabannya kapan-kapan? heheheh

Ga tau nie, ahir-ahir ini, keinginan tuk ke jogja begitu menggebu-gebu. Pengen sekali rasanya pergi ke jogja. Sepanjang perjalanan hidupku sekarang, aku belum pernah sekalipun ke jogja. Padahal dulu2, sering banget banyak yang ngajakin plesiran ke jogja. Tapi waktu itu ko rasanya males banget. Mending tiduran aja di rumah daripada ikut jeng-jeng ke jogja. Fyuuhh.,, menyesalnya ya sekarang ini, yang lain udah pada ke jogja, udah pada liat blangkon asli jogja, aku belum sama sekali. So saaaddd…..

Pokoknya, aku harus ke jogja, entah kapanpun, semoga Allah ngasi kesempatan buatku tuk bisa nginjekkin kaki di jogja. Mumpung masih bujangan nek jarene wong2, sok nglayab sekarepe dewek. Susah nanti kalau udah punya keluarga. hehehe,, Ya kalaupun masa bujang ga kelakon ke jogja, mudah2an dapet istrinya yang dari jogja atau yang punya keluarga di jogja.. qkqkqkkq…. (ngarep.com)….fyuuh… Ijabah ya Allah…..

Saking pengennya, pengennya pake banget, sekarang ini aku sering & suka banget dengerin lagunya Genk Kobra yang syairnya kaya gini:

witing klapa jawata ing ngarcapada
salugune niki geng kobra
pancen nyata…
kulo saking surakarta njajah nagri ngayogjakarta

ngayogjakarta, kuthane aman, berhati nyaman
kota seniman, kota pelajar, lan kabudayan

malioboro trus ngidul kuwi kraton yogja
kantor pos gedhe ngarepe senisono
ning dhek mbiyen saiki wis ora ana
beteng vredeburg biyen panggonane landa

golek gudheg ning mijilan mesthi ana
ndelok munyuk lan gajah ning gembiraloka
arep santai ning laut bablas kidul kana
parangtritis, parangndhog, parangkusuma

mbantul, prajatamansari, ben ra ucul yo digondheli
sleman sembada, eman-eman marai gela

tuku manuk ning ngasem sor pulau cemeti
kaliurang, nggon adhem ning lereng merapi
cemilane jadah, tempe bacem, ngangeni
goa slarong ngelingake perang jaman kumpeni

gajah mada, iain, kalijaga, uii
panggonane wong pinter sing pada setudi
stasiun tugu, lempuyangan, nggon kreta api
numpak sepur saka kana tekan ngendi-endi

gunungkidul handayani, bacut ucul angel nggoleki
kulonprogo binangun, karo kanca mbok ya sing rukun

ngayogjakarta, kuthone aman, berhati nyaman
kota seniman, kota pelajar, lan kabudayan

borobudur, prambanan, kuwi candhi gedhe
taman sari, pemandian, ning kari bekase
tari srimpi lan gambyong sakgamelane
yen ditonton mesti wae yo nyenengake

daerah yogja ono papat kabupatene
gunungkidul, sleman, bantul, kulonprogo batese
dalad, sangi, lan nyothe kuwi basa premane
yen takpikir aku mesthi kekelen dhewe

sanga papat punjul enem
menawi lepat nyuwun ngapunten
sanga papat punjul enem
kulo niki lulusan pakem

sikil gudhig aja dikukur lan dithithil
tangan reget aja nggo uthik-uthik upil
sirah mumet lan ngelu padha ngombea pil
dadi uwong sing pinter aja dadi pokil

susruk wajan nggo nggoreng krupuk kuwi sothil
mbok ya anteng tangane, aja padha nggrathil
benik ucul dondomi ben ora prithil
dadi uwong sing sugih aja dadi uthil

sikil gudhig aja dikukur lan dithithil
tangan reget aja nggo uthik-uthik upil
sirah mumet lan ngelu padha ngombea pil
dadi uwong sing pinter aja dadi pokil

susruk wajan nggo nggoreng krupuk kuwi sothil
mbok ya anteng tangane, aja padha nggrathil
benik ucul dondomi ben ora prithil
dadi uwong sing sugih aja dadi uthil

Huwaaaaaaaa……. Jogja, jogja, jogja, jogja,, tunggu aku ke kotamu… Ga peduli lagi dihujani abu, lagi diserang wedus gembel, ga peduli merapi lagi ngamuk, ga ngurangin kecintaanku akan jogjaa,, oh joga, tunggu aku, ku akan datang….hiks..hiks…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: